tiistai 4. syyskuuta 2012

Istanbul

Huhhuh! Istuskelen nyt täällä Istanbulin keskustassa pikkuisessa, mutta kivassa hostellihuoneessa ja syön kylmää kebabrullaa.

Lento meni hyvin, istuin kahden aikuisen miehen välissä. Toinen ei puhunut sanaakaan lennon aikana, mutta toisen kanssa juteltiinkin jonkin aikaa. Tämä oli kotoisin Istanbulista, mutta oli muttanut Suomeen jo 80-luvulla.  Sanoi että alue, missä tämä hotelli on, oli ennen suosittu hippien keskuudessa. Viettivät kuulemma usein muutaman päivän täällä ennen Intiaan lähtöä. Jännää!
Lentoyhtiö Turkish Airlines oli huippu, hyvää ruokaa ja ihan oikeat metalliaterimet! Aika heppoiset ei niillä ehkä konetta olisi kaapannut, mutta silti. Kun ruokaa jaettiin, yritin matkia viereistä miestä ja vetää pöydän esille käsinojan sisältä, mutta onnistuinkin vain irrottamaan käsinojasta sen pehmustetun osan. Hups. Yritin kyllä kiinnittää sen takaisin paikoilleen, mutta en ole varma onnistuinko. Eikä siellä edes ollut mitään pöytää, vaan minulle ja toisella puolella istuvalle miehelle tuotiin erikseen irtonaiset pöydät. Hehe.

Lentokentältä otin sitten taksin ja annoin kuskille osoitteen, mutta tämä olisi halunnut vielä hostellin puhelinnumeronkin. Eihän minulta nyt sitä löytynyt. Samalla kun yritin kysellä, että löytyyköhän hostelli ilmankin, kuski ampaisi matkaan eikä enää vastaillut. Lujaa mentiin, eikä autossa ollut turvavöitäkään. Tai oli, mutta ei sitä vastakappaletta mihin se olisi pitänyt kiinnittää. Kummaa. No, perille pääsin suoraan hostellin oven eteen.

Kävin pikaisesti huoneessa ja lähdin sitten tutkimaan Istanbulin vanhaa kaupunkia ennen pimeän tuloa. Hostelli on ihan täydellisellä paikalla, Hagia Sofiaan oli vain noin 100 metriä. Vaikka noita moskeijoita oli niin vierivieressä, että piti oikein jälkikäteen tarkistaa netistä, että otin kuvia oikeasta rakennuksesta. Hyvä minä! Sisälle sinne ei tuohon aikaan enää päässyt, mutta kävin sitten kävelyllä viereisessä paikallisen miehen neuvomassa puistossa. Siellä maistelin myös turkkilaista teetä ihanalla näköalapaikalla. Hostellille palatessa kävin hakemassa mukaan vielä kebabia iltaruoaksi ja ihailin basaarien tarjontaa.

Oli kyllä hassu tunne kävellä yksin ihmisvilinässä. Ei ollut kiire eikä juuri suunnitelmia siitä mihin mennä. Hassu, mutta varsin mukava tunne!
Hagia Sofia

 
Siellä oli paljon kisumisuja!Turkkilaista teetä
Näkymä hostellin ylimmästä kerroksesta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti